Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ομπάμα και Μέρκελ συγχαίρουν Σαμαρά



Τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία τον κάλεσε προκειμένου να τον συγχαρεί, ενώ ταυτόχρονα τον προσκάλεσε στο Βερολίνο για συζητήσεις.

Νωρίτερα είχε αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Στέφεν Σάιμπερτ, «η κυρία Μέρκελ του ευχήθηκε καλή τύχη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του». Συμπλήρωσε δε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του και προσκάλεσε τον κύριο Σαμαρά στο Βερολίνο.


Την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του και το State Department. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, η οποία εξάλλου αποτελεί και την πρώτη «επίσημη αντίδραση» από την πλευρά των ΗΠΑ, μετά τα θετικά σχόλια του ίδιου του προέδρου Ομπάμα το απόγευμα της Δευτέρας, στο περιθώριο της Συνόδου των G20, τονίζεται πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνεργασία με το νέο πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά και ελπίζουν να ληφθούν γρήγορα οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η χώρα πιο ελκυστική στις επενδύσεις.

Στην ανακοίνωση του State Department επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι «προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

Μάλιστα αναμένεται και δήλωση προς την ελληνική κυβέρνηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη συγχαρητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ενεχείρισε στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Π. Καρβούνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν στο μήνυμά του εκφράζει την υποστήριξη του προς την Ελλάδα και αναφέρεται στην ανάγκη συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση για την επαναφορά της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε στη συνομιλία του με τον κ. Καρβούνη ότι υπολογίζει πολύ στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ύφεσης και της ανεργίας.

Ανάλογη επικοινωνία έγινε και με τον κύριο Όλι Ρεν.


Οι τρεις αρχηγοί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως στην προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούν στις Βρυξέλλες εκτός από τον πρωθυπουργό και οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης προκειμένου να ενισχύσουν με δικές τους επαφές με τα συγγενικά τους κόμματα την προσπάθεια διαπραγμάτευσης της χώρας.


Παρούσα η Μέρκελ στον αγώνα «των πιστωτών με τους δανειζόμενους»!

Στο μεταξύ απίστευτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας επ' αφορμής του αγώνα ποδοσφαίρου της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ, η κυρία Μέρκελ θα μεταβεί την Παρασκευή στο Γκντανσκ της Πολωνίας για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Γερμανία, έπειτα από επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως είναι γνωστό, η κυρία Μέρκελ είχε πει αρχικά ότι δεν θα παρακολουθούσε τον αγώνα, εξαιτίας μίας συνάντησης με Ευρωπαίους ηγέτες, η οποία ωστόσο μετακινήθηκε χρονικά, επιτρέποντας έτσι στη Γερμανίδα καγκελάριο να μεταβεί στην Πολωνία. Ενώ και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires – δήλωσε πως η κυρία Μέρκελ θα χαιρόταν να συναντήσει τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας!

Νωρίτερα την Τετάρτη, δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Γερμανία και την εφημερίδα Bild, ανέφεραν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, παρά την αρχική της δυσκολία να ταξιδέψει στην Πολωνία, βρισκόταν πολύ κοντά στο να αποφασίσει να μεταβεί εκεί και να παρακολουθήσει το ματς.

Την ίδια ώρα, κύκλοι της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα διερωτώνται εάν ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στην Πολωνία, ενώ αίσθηση προκαλεί παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως ούτως ή άλλως σκεπτόταν να πάει να δει από κοντά την Εθνική μας ομάδα!

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη έχει ξεκινήσει πριν καν το παιχνίδι, ενώ ήδη ένας πρωτότυπος πόλεμος αναρτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διαδίκτυο.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον αγώνα της Γερμανίας με την Ελλάδα, αφού πολλοί κάνουν λόγο για αναμέτρηση μεταξύ «δανειζόμενων και πιστωτών»!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου